Sådan handler du på Klaravik

Fantastisk, at du ønsker at få mere information om at handle på Klaravik! Her finder du flere oplysninger om, hvordan du gør. Du kan også finde svar på de oftest stillede spørgsmål under FAQ – Spørgsmål og svar eller du kan kontakte kundeservice.

Trin 1 Opret konto

Hvis du ønsker at afgive et bud på en vare på Klaravik, skal du først oprette en konto. Hvis du er en dansk privatperson eller virksomhed skal du udfylde de relevante formularer. Udenlandske køberkonti verificeres af kundesupport ved opslag i Vies. Det er gratis at oprette en konto hos os.

Du aktiverer din konto ved at klikke på aktiveringslinket i den e-mail, du modtager, når du har oprettet en konto. Det vil aktivere kontoen, og du kan nu logge ind og afgive et bud. Under "Min konto" kan du nemt se dine aktuelle bud og de objekt, du har købt. Hvis du ikke modtaget linket så check venligst dit spamfilter eller ring til vores support på 7220 7035.

Trin 2 Find vare og afgiv bud

Under fanen Auktioner finder du alle de objekt, som aktuelt er på auktion. Klik på en af varerne for at få vist flere oplysninger, billeder og oplysninger om stand. Hvis du ønsker at afgive et bud, skal du logge ind og indtaste, hvor meget du ønsker at byde. Du kan vælge mellem at afgive et manuelt bud eller et autobud, hvor du lader systemet byde op til dit maks.bud. Du kan også se, om dine bud er med eller uden moms.

Det er gratis at afgive bud, men husk, at alle bud er bindende.

Trin 3 Budgivning

Budgivningen på Klaravik er helt gennemsigtig, hvilket betyder, at alle, der besøger klaravik.dk, vil kunne se alle aktuelle bud. Alle registrerede budgivere kan afgive bud når som helst på døgnet frem til auktionen slutter. Det fremgår tydeligt af hver objekt, hvornår auktionen slutter.

Hvis der afgives bud, når der er mindre end tre minutter tilbage af en auktion på Klaravik, forlænges auktionen med yderligere tre minutter. Dette gøres, for at give andre budgivere mulighed for at afgive et modbud og for ikke at udelukke budgivere. Dette er den gængse procedure inden for onlineauktioner og svarer til første-anden-tredje-princippet på hammerauktioner. Vi fraråder, at du venter til de sidste sekunder, før du afgiver et bud, da din computer og internetopkobling kan gøre, at dit bud forsinkes, og at det derfor ikke registreres hos os inden for den aktuelle tidsperiode.

Trin 4 Købssalær

Alle køb tillægges et købssalær. Størrelsen af købssalæret er angivet for den enkelte objekt, når du er logget ind på din køberkonto. Der tillægges altid moms på købssalær.

Trin 5 Du vinder budgivningen

Du har vundet auktionen, hvis du har det højeste bud, og reservationsprisen er opnået, når auktionen slutter. Dette vil fremgå tydeligt i forbindelse med budgivningen. Hvis reservationsprisen ikke opnås, vil du i løbet af kort tid blive kontaktet af Klaravik med henblik på at indgå i en forhandling med sælger. Husk, at alle bud på Klaravik er bindende, uanset om reservationsprisen opnås eller ej.

Når du har vundet en budgivning, får du en faktura fra PayEx på e-mail samme dag, som auktionen slutter. Den næstkommende hverdag kan du også finde den under "Mine køb", når du er logget ind.

Trin 6 Betaling

Klaravik skal have modtaget din betaling, inden du kan afhente din objekt. Du betaler via fakturaen, som du får på e-mail. Kontakt kundeservice hvis den ikke kommer senest dagen efter vundet auktion. Hvis der er særlige grunde til at fremskynde processen venligst kontakt vores kundeservice som kan oplyse direkte kontonummer til straksoverførsel udenom Payex.

Trin 7 Hvornår kan du hente din objekt?

Når du har betalt, vil du få nærmere information om, hvordan du henter din objekt. Du skal regne med, at der går 1-2 bankdage fra din betaling før du får din betalingsbekræftelse med kontaktoplysninger på sælger.

Det er vigtigt, at du aftaler et afhentningstidspunkt, inden du tager afsted for at hente dit køb. Hvis du ikke aftaler et tidspunkt, risikerer du, at du ikke kan få adgang til varen, når du kommer.

Glem ikke, at du som køber både har ret og pligt til at kontrollere standen ud fra auktionsbeskrivelsen, når du afhenter dit køb. Hvis varen ikke svarer til auktionsbeskrivelsen, må du ikke tage den med uden først at have kontaktet os.

Trin 8 Fragt

De objekt, du finder på Klaravik, sælges på vegne af alt fra landets største byggefirmaer til mindre private virksomheder, udlejningsfirmaer, landbrug og kommuner. Du henter selv varerne hos sælger, men vores kundeservice kan være behjælpelig med kontaktinformation på relevante transportører.